neděle 7. dubna 2013

Zeleninový vývar

Myslela sem si, že se nikdy nenaučím dělat zeleninový vývar bez přidání bujónu, ale podle Strnadelové se samozřejmě nic takového nepoužívá, tak jsem to zkusila a samotnou mně moc překvapila chuť, i když přiznávám, že ještě teď ze začátku si do vývaru lžičku soli na 2 l vody přidáváme...

Ingredience:
kousek celeru
2-3 mrkve
1 petržel
2 listy kapusty
1 pórek
půlka cibule větší nebo 1 celá menší
2-3 bobkové listy
3-4 kuličky nového koření
lžíce sušeného libečku (jakmile bude čerstvoučký z žatecké farmy, dám ten)
lžíce olivového oleje


Postup:
1) Všechnu  zeleninu omyju, i když dle Strnadelové se do vývaru přidávají i odpady z čištění zeleniny, já bohužel přes zimu nakupuji v supermarketech a i když je to BIO zelenina, nechce se mi ji tam dávat celou, počkám si na čerstvou z farmy Žatec.
2) Zeleninu zaleju studenou vodou, přidám koření, olej a dám na minimálně 1 hodinu vařit pod pokličkou.
3) Hotový vývar scedím a zeleninu vyhodím, protože už v ní nic není... Podávám s rýžovými nudlemi nebo vařenými kroupami či rýží.


 Výborné rýžové nudle - složení rýžová mouka a voda :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat