sobota 16. března 2013

Špaldové buchtičky s vanilkovým krémem

Klasika opět trochu jinak, odlehčeněji, zdravěji...

Ingredience:
Buchtičky:
400 g špaldové celozrnné mouky, jemně mleté, BIO kvalita
2 žloutky z BIO vajíček
2 lžíce třtinového BIO cukru
špetka soli
1 lžička nastrouhané kůry z BIO citronu
1 instatní droždí Alnatura
250 ml ovesného (nebo jakéhokoli jiného BIO rostlinného nápoje) teplého
100 - 130 ml kvalitního oleje, já použila olej z vlašských ořechů

Vanilkový krém:
800 ml vanilkového sojového nápoje
1 ks vanilkového BIO pudinku (já použila od české firmy Amylon, s pravou vanilkou)

Postup:
1) Vše na buchtičky zamíchám v robotu, dokud se těsto nelepí na stěny nádoby. Nápoj ovesný musí být zahřátý, aby se povedlo těstu vykynout..
2) Hotové těsto nechám 30 minut kynout, poté znovu prohnětu a nechám dalších  30 minut kynout.
3) Troubu předehřeju na 170 stupňů a začnu z těsta rozdělovat cca 3 cm široké provázky, a krájet na kousky, ze kterých dělám kuličky a dávám rovnou na plech, na pečící papír, na konec trochu promažu olejem z vlašských ořechu, aby se k sobě nepřilepilo těsto.
4) Peču v předehřáté  troubě dozlatova.
5) Nakonec dělám vanilkový krém - ve 200 ml vanilkového sojového nápoje rozmíchám pudink, a zbylé mléko dám vařit, jakmile začne vřít, vleju do něj hotovou směs a míchám, dokud trochu nezhoustne.. hotovo...




4 komentáře:

  1. Tak tento recept brzy vyzkouším! Zapojím do přípravy buchtiček děti, aby jim pak lépe chutnalo:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Půjde jim to skvěle, není to nic složitého :-) Hodně zdaru!

    OdpovědětVymazat
  3. Buchtičky jsou luxusní, jen se po nich zaprášilo......

    OdpovědětVymazat
  4. Už se pečou a vůně se line kuchyní�� díky za recept

    OdpovědětVymazat